2021-08-18 13:33:57• hírek • Bede Emőke

Húsznál is több csendőr adott vért szerdán Rebeka megsegítésére

Érkávás község polgármestere, Roka Marius közösségi oldalán tette közzé nemrégiben a felhívást, mely szerint egy adyfalvi, mindössze 13 éves kislánynak sürgősen vérre van szüksége, ezért a község vezetője mindenkit arra kér, véradományával támogassa a gyermek gyógykezelését.

„Kedves Érkávás község lakosai, kedves barátaim! Ma egy anyuka, Melinda, Adyfalvárol, 4 gyermek édesanyja, kért tőlem segítséget.  A legnagyobb, de mindössze 13 éves kislánya, súlyos betegséggel küzd. Az orvosi dokumentumokat az anyuka beleegyezésével csatoltam. Rebekát jól ismerjük, az Érkávási Általános Iskola hetedik osztályos tanulója, nagyon okos és szorgalmas kislány. Érdemi ösztöndíjat is kapott mivel az iskola legjobb tanulója. Ebben az időszakban Rebekának nagy szüksége van segítségre, szüksége van a mi segítségünkre. A magam nevében kérem önöket, próbáljunk közösen segíteni neki, véradással, vércsoporttól függetlenül” – írta posztjában a községvezető.


Felhívása pedig szerencsére nem maradt válasz nélkül. A települé számos lakója azonnal a tettek mezejére lépett, amikor megtudta, hogy a Non-Hodgkin limfómával kezelt lánynak óriási segítségre van szüksége, ugyanakkor szerda reggel nem kevesebb mint 23 csendőr is „szolgálatra jelentkezett” a szatmári vérközpontban. Jótéteményük ezzel azonban nem merül ki, hiszen a véradásért cserébe kapott ételjegyeket hamarosan átadják a Rebeka családjának, ezzel is támogatva őket.


Mindazok, akik szeretnének részt venni a véradási kampányban, már Szatmárnémetiben is megtehetik ezt, viszont fontos tudni, hogy véradáskor külön ki kell emelni, a véradomány Barabás Rebeka részére megy.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: